Projecte dansa a les escoles

 

Pretén promocionar la dansa en l’àmbit escolar per donar a conèixer aquesta disciplina artística a través del seu vessant més creatiu, a la vegada que vol introduir la dansa en les opcions d’oci cultural de les futures generacions equiparant-la amb les arts visuals, plàstiques, música i altres arts escèniques com el teatre o el circ.

 

Un altre objectiu, es el de donar a conèixer quin és el treball d’un creador posant a l’abast dels nens i dels educadors les eines necessàries per desenvolupar la seva capacitat creativa i, alhora, aconseguir una visió diferent i més profunda davant del fet creatiu, i oferir als alumnes la possibilitat de gaudir de tots el beneficis que aquest treball corporal comporta.

 

La dansa ens ajuda a desenvolupar la nostra intel•ligència emocional, a concebre el nostre cos com un tot i a potenciar la capacitat creativa, a la vegada que desenvolupa les habilitats motores i el sistema sensorial del nen/a amb la finalitat de millorar-ne la capacitat d’aprenentatge i de socialització. D’aquesta manera, se n’obté un benefici que és aplicable a qualsevol aspecte de la nostra vida.

 

 

 

 

 

 

Aquest curs escolar 2017/2018 també hem portat el projecte dansa les escoles a:

 

Projecte amb continuïtat a l’escola Les corts de Barcelona.

En col·laboració amb la Caldera de les Corts.

 

Aquest és un projecte que fem en col·laboració amb el centre de creació La Caldera de les corts, i que està pensat per ser desenvolupat amb continuïtat, per tant es proposa una metodologia de treball adaptada a cada cicle, respectant l’etapa madurativa de cada edat, amb la intenció de fer un treball que contempli una evolució en els seus continguts, i competències, i amb la finalitat de què al llarg de l’escolaritat els alumnes puguin adquirir nous coneixements i consolidar els ja apresos any rere any. El projecte va dirigit a alumnes de tots els cicles de primària, des de P3 fins a 6è.

 

Tallers d’aproximació a la dansa.

Escola els Arenys de Castellbisbal.

 

Aquesta és la nostra versió més curta del projecte Dansa a les escoles, una primera aproximació a la disciplina de la dansa, que es porta a terme mitjançant un únic taller per grup, que serveix com a primera presa de contacte amb l’escola, i que dóna la possibilitat als alumnes de viure una experiència creativa relacionada amb el cos i el moviment.

Meravelles que ens regalen els alumnes que participen dels nostres projectes! 

I agraïments que ens emocionen...

El projecte "Dansa a les escoles", premi Dansacat 2010, en la categoria Dansa i Societat

 

 

Somnis de paper

28/02/2020 9:30-11:15-15:15

Cardedeu