Pretén promocionar la dansa en l’àmbit escolar per donar a conèixer aquesta disciplina artística a través del seu vessant més creatiu, a la vegada que vol introduir la dansa en les opcions d’oci cultural de les futures generacions equiparant-la amb les arts visuals, plàstiques, música i altres arts escèniques com el teatre o el circ.

 

Un altre objectiu, es el de donar a conèixer quin és el treball d’un creador posant a l’abast del nen i dels educadors les eines necessàries per desenvolupar la seva capacitat creativa i, alhora, aconseguir una visió diferent i més profunda davant del fet creatiu, i oferir als alumnes la possibilitat de gaudir de tots el beneficis que aquest treball corporal comporta.

 

La dansa ens ajuda a desenvolupar la nostra intel•ligència emocional, a concebre el nostre cos com un tot i a potenciar la capacitat creativa, a la vegada que desenvolupa les habilitats motores i el sistema sensorial del nen amb la finalitat de millorar-ne la capacitat d’aprenentatge i de socialització. D’aquesta manera, se n’obté un benefici que és aplicable a qualsevol aspecte de la nostra vida.

 

Recorregut del projecte

 

A partir de la residència que la companyia va fer a Sant Cugat del Vallès, vam posar en marxa per primer cop, com a activitat paral•lela, tota una sèrie de tallers de dansa creativa a les escoles públiques d’aquesta localitat, que s’han dut a terme durant els cursos 2005-2006, 2006-2007 i 2007-2008.

 

Durant els cursos 2010-2011 y 2011-2012 vam portar el projecte a quatre escoles de Sitges, en aquest cas els alumnes van ser els creadors del videodansa, “un dia a l’escola” fent el paper tant de coreògrafs com d’intèrprets.

 

L’any 2013 i amb la col•laboració del Mercat de les flors, vam incloure el projecte dansa a les escoles dins la coproducció de l’espectacle Mons (quan tanco els ulls), una experiència on els alumnes de quatre escoles de Barcelona, formaven part del procés de creació de l’espectacle junt amb la companyia, aportant la seva mirada sobre el tema que inspirava l’obra: las il•lustracions del autor taiwanès Jimmy Liao.

 

Esperem  ben aviat portar aquest projecte a nous municipis.

 

Enllaç a tot el procés: